Поиск по этому блогу

понедельник, 2 сентября 2019 г.

King Of The World - Connected

Bitrate: 320K/s
Year: 2019
Time: 47:18
Size: 108,8 MB
Label: KOTW Records
Styles: Blues/Funky Blues/Blues Rock
Art: Front

Tracks Listing:
 1. Love Don't Come from You - 3:58
 2. Connected - 3:12
 3. Give Me Back My Heart - 5:08
 4. Future Man - 4:56
 5. Saving Grace - 5:24
 6. Eyes Wide Open - 4:21
 7. Money - 4:18
 8. Life After You - 9:17
 9. I Can't Help Myself - 3:10
10. Space Captain - 3:29

Musicians:
Ruud Weber - vocals, bass;
Stef Delbaere - guitar;
Govert van der Kolm - keys, vocals;
Fokke de Jong - drums, vocals.

King of the World is terug en hoe! Een nieuwe gitarist, nieuwe songs en een nieuw album. Een band die zichzelf heeft herontdekt en waar de klasse en energie vanaf druipt! Stef Delbaere is de vierentwintigjarige gitarist uit Gent Belgie die opgroeide tussen de jazz- en blues platen van zijn vader. Als jonge gitarist was hij actief in de Belgische blues en rock scene waarna hij ging studeren aan het Rotterdams Conservatorium waar hij Cum Laude afstudeerde. Hij begeleidde o.a. artiesten als Jared Grant, Belle Perez, Shirma Rouse.
In de nieuwe bezetting deed King of the World enkele try-outs in Duitsland en Nederland en trok zich daarna terug in een boerderij in het Oosten van het land om nummers te schrijven voor hun vijfde CD “Connected”. De invloeden van het nieuwe bandlid zijn duidelijk te horen op deze bevlogen plaat. In de King of the World traditie weer veel meerstemmige zang en invloeden uit de blues, rock en New Orleans. Een heel pure productie die een zeer volwassen en gretige band laat horen. Voor de opnames werd gebruik gemaakt van de Woodstock Studio en de grote collectie vintage apparatuur daar aanwezig. Tijdens de opnames van de blues ballad “Life after You” stond de studio eigenaar met tranen in zijn ogen toe te kijken hoe dit ruim negen minuten durende nummer in een keer werd opgenomen met een glanzende hoofdrol voor gitarist Stef Delbaere. Dit was in zijn woorden een “Instant Classic”. King of the World bouwde in de afgelopen 7 jaar een dijk van een reputatie op met de albums “Can’t Go Home” (2013), “KOTW” (2014), “Live at Paradiso” (2015) en Cincinnati (2016). Alle vier albums vielen louter lovende reviews ten deel, zowel in de binnen- als buitenlandse muziekpers. Ook de live-reputatie, die de band heeft opgebouwd middels optredens op onder meer festivals als North Sea Jazz Festival, Ribs ’n Blues, R & B Night Groningen en Bluesrock Tegelen, heeft aan het succes bijgedragen. Daarnaast wordt de groep geboekt in Nederpoptempels als Paradiso, Hedon, De Boerderij, en vele andere. Een bevestiging dat KOTW er in geslaagd is de blues in bredere zin voor het voetlicht te brengen.
De band heeft er ook al verscheidene TV en radio-shows op zitten waaronder Pauw en Witteman (TV 2x), Vrije Geluiden (TV), Derksen on the Road (TV), Jongens van het Noorden(TV), Spijkers met Koppen (radio) en TROS-muziekcafe? (radio). De verder toegenomen landelijke waardering voor KOTW heeft zich geuit in het winnen van diverse Blues Awards: beste drummer, beste toetsenist, beste bassist (3x), beste gitarist en beste band en maar liefst 6 noteringen in de 2017 Dutch Blues Top 100 aller tijden. De band tourde in hun 7 jarig bestaan door Nederland, Duitsland, Belgie, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechie. De nieuwe CD “Connected” (geproduceerd door de KOTW en Phil Martin) zal 1 september uitkomen waarna de band begint aan de “ Get Yourself Connected” CD tour door Nederland en zal daarna andere Europese landen aandoen. Voor meer info: www.kingoftheworld.eu

Connected

Комментариев нет:

Отправка комментария