Поиск по этому блогу

вторник, 5 ноября 2019 г.

Howlin' Stone - Slow Blues In A

Bitrate: 320K/s
Year: 2015
Time: 51:09
Size: 118,9 MB
Label: TBA
Styles: Blues/Electric Blues
Art: Front

Tracks Listing:
 1. Do My Own Thing -  4:35
 2. The Devil is Watching You -  3:03
 3. Love Breaks You Down -  7:20
 4. Going Home to Live with God -  3:26
 5. Ode to Mister Johnson -  4:48
 6. Flying Home -  2:20
 7. How in the Devil -  3:16
 8. Come Home -  4:49
 9. Heart Beat Like a Hammer -  4:51
10. Put a Spell On You - 12:39

Mijn eerste live kennismaking met Howlin’ Stone was eind augustus 2014 op de Varkensmarkt in Culemborg en later begin oktober in Nieuw Vennep tijdens de Dutch Blues Challenge van de Dutch Blues Foundation. Helaas waren dat maar 20 minuten, maar ook de 2e indruk was uitstekend. Tijdens die Challenge vond ik ze een verademing. Heerlijke band die ongedwongen en zonder zenuwen, zo leek het althans, hun ding stonden te doen.
Howlin’ Stone bestaat uit Tom Janssen (lead-singer and guitar), Thimo Gijezen (bass player), Daan Geerlings (guitar) en Juliën Rapmund (drums).
Op een druilerige zaterdag in februari zag ik Howlin’ Stone bij de heren van BluesinWijk in het voorprogramma van Howlin’ Bill om de lente in te luiden. Hoewel, voorprogramma… 1 ½ uur spelen is gewoon een volledige gig te noemen. De wolf was reeds naar Duitsland vertrokken, aldus BluesinWijk gastheer Arie Verheul in zijn aankondiging, maar de wolf had gezien dat het snor zat met de Blues in Wijk bij Duurstede en met het gegrom van Tom!
Howlin’ Stone gaf er een klinkend optreden weg. Deze jonge honden staan helaas nog niet zoveel in deze regio, het is ook een flink stuk rijden vanuit Limburg naar het midden van het land, maar het is ons hun reis meer dan waard kan ik melden vanaf mijn luie bureaustoel. De heren hadden een vette gig gespeeld en na afloop natuurlijk hun cd gekocht, waar van elke verkochte cd één euro naar de Sean Costello Foundation gaat.
‘Slow Blues In A’ vangt aan met, inderdaad, een slowblues ‘Do My Own Thing’ (Johnny Taylor). Een akoestisch gitaarloopje met de schurende stem van Tom ineens daar om de hoek komend. Ingetogen, maar stomend. Laat het achterste van zijn tong nog niet zien, maar de vulkaan staat op uitbarsten. Ineens is daar versterking van drum, gitaar en bas, maar dan sterft het alweer weg.
Groovend begint een paar seconden later echter alweer ‘The Devil is Watching You’, uit eigen pen. Een lekker uptempo nummer met een heerlijke rhythm gitaartje en wat solo werk er doorheen geweven. Dit nummer doet een beetje Hoax-achtig aan, maar is een van de drie eigen nummers op deze cd. Verder staan er covers op van o.a. Robert Johnson, Sean Costello, Jeremy Spencer en Jay Hawkins. De schurende stem is van Tom Janssens. Tom’s stem is krachtig, pakkend, dwingend, kortom je kan er niet omheen en zal nu al bijna ongeëvenaard zijn in Nederland. De blueswereld is echter is iets groter dan Nederland alleen dus laten we “en omstreken” er ook maar bijslepen.
Maar er is meer! Daan Geerlings, de andere gitarist van Howlin’ Stone heeft een iets meer gelikte stem in vergelijking met Tom, maar dat maakt het wel zo afwisselend. Zo is te horen op Love ‘Breaks You Down’, waarop hij op zijn gitaar ook nog excelleert. Ook live was ik onder de indruk. Heerlijk nummer. Daan zingt met regelmaat een nummer, zodat uw oren tijdens de optredens van Howlin Stone enkele rustmomenten heeft. Tijdens de live optredens speelt Thimo Gijezen nog wel eens op contrabas, zo zag ik in Culemborg. Geeft toch net weer even iets extra’s. Deze tweede cd ‘Slow Blues In A’ van de heren van Howlin’ Stone is een prima cd en ik mag hopen dat dit pas het begin is.

Slow Blues In A

Комментариев нет:

Отправка комментария