Поиск по этому блогу

среда, 25 декабря 2019 г.

Chris Corcoran Band - Blues Guitar Grooves

Bitrate: 320K/s
Year: 2017
Time: 39:10
Size: 90,3 MB
Label: Shack Records
Styles: Instrumental Blues
Art: Front

Tracks Listing:
 1. A Shot in the Dark - 3:19
 2. Bag's Groove - 4:08
 3. Big John Special - 4:18
 4. Fast Eddie - 2:24
 5. West Coasting - 3:27
 6. Strung Out - 3:18
 7. Congo Mambo - 2:58
 8. Blues for Catie - 4:04
 9. Pushing and Shoving - 3:19
10. Don't Lose Your Cool - 3:10
11. Banda Capitale - 4:41

Het is altijd gedurfd om met een geheel instrumentaal album op de markt te komen. Maar als dat album dan zo kwalitatief hoogstaand is als dit album van de Engelse Chris Corcoran Band, zit je altijd goed.
Gitarist Chris Corcoran bracht al twee albums uit met het Chris Corcoran Trio, één met Katie Bradley en één met Laura B & Her Band en mag dus als ervaren kracht uit de Engelse rhythm & blues wereld gezien worden.
Op dit album dus alleen maar instrumentale nummers die vrijwel allemaal in de jazzy blues, of swingblues, hoek zitten. Elk nummer heeft de blazers in een voorname rol waarin Chris zich vaak van een dienende kant laat zien. Maar natuurlijk laat hij ook regelmatig zijn priemende soli op ons los. Soli die duidelijk maken dat hij met gemak kan tippen aan het jazzy werk van bijvoorbeeld Duke Robillard.
Het openingsnummer, A Shot In The Dark, heeft een hoog “suspense” gehalte. Een nummer dat wat weg heeft van de klassieker “Peter Gunn”. De blazers spelen een grote rol in samenwerking met de twangende gitaar van Chris, die zijn blues vermengd met surfgeluiden a la Dick Dale. Bag’s Groove is een cover van de klassieker van Milt Jackson. Uit de jazz hoek dus. De blazers spelen wederom een hoofdrol terwijl Chris een soepel swingende jazz solo af levert.
Big John Special heeft de boogie woogie piano van Big John Carter in de hoofdrol. Big John is al jaren een grootheid in de boogie woogie wereld. Fast Eddie heeft een hoog Bo Diddley gehalte, met name door het stug door bonkende ritme. Een perfecte mix van rhythm & blues met rock & roll met een gemeen brandende gitaarsolo.
West Coasting is een luie bluesjazz shuffle met heerlijk slaperige blazers. Ook hier is de boogie woogie piano van Big John Carter te horen in duel met de gitaar van Chris. Strung Out is een geoliede bigband blues shuffle met Chris in de beste Duke Robillard traditie.
Congo Mambo is een cover van een obscuur Guitar Gable nummer. Een bluesy mambo met warm knorrende blazers, een soepele ritmesectie en Chris in een dienende rol. Blues For Catie heeft qua sfeer iets weg van de klassieker “Fever” met hard twangend gitaarwerk van Chris. De cover van het Albert Collins nummer Don’t Lose Your Cool is geheel in de swingblues stijl met dit keer jazzy gitaarwerk van Chris.
Afgesloten wordt met de luie jazzy shuffle Banda Capitale waarin de gitaar van Chris samensmelt met de blazers.
Dit album bewijst dat een instrumentaal blues album totaal niet saai hoeft te zijn. Ik denk dat liefhebbers van de swingblues of van bands als Roomful Of Blues hier heel blij van worden.

Blues Guitar Grooves

Комментариев нет:

Отправить комментарий