Поиск по этому блогу

среда, 25 декабря 2019 г.

Honey Creek - Live Am Schloss

Bitrate: 320K/s
Year: 2018
Time: 64:25
Size: 148,3 MB
Label: Kawumm Records
Styles: Blues/Blues Rock
Art: Front

Tracks Listing:
 1. Rattlesnake And The Junkyard Dog - 5:17
 2. After All These Years - 2:58
 3. Favorite Kind Of Sin - 5:20
 4. Backdoor - 4:32
 5. On The Road - 5:35
 6. Swamp Gas - 4:06
 7. Bleeding Heart - 4:38
 8. Morning Star - 4:28
 9. Heaven Can't Be Bought - 3:28
10. Don't Come Around Too Slow - 4:04
11. Sleeping With The Lights On - 5:27
12. I Should Have Known It - 4:16
13. A New Day Yesterday - 5:27
14. Bring It On Home - 4:44

In 2016 brengt Honey Creek hun debuut cd ‘Devil’s Lullaby’ (Kawumm Records) uit. Het album doet het van meet af aan geweldig met een eerste plaats in de 2016 download charts, zelfs in januari 2017 staat het album nog steeds op een tweede plaats, notabene pal achter de Rolling Stones. Je kunt in slechter gezelschap verkeren zou ik zo zeggen.
De band uit het zuidoosten van Duitsland, zeg maar omgeving Saarbrucken heeft dan al een verpletterende live reputatie opgebouwd. Het repertoire gaat van gevoelige ballads naar ijzersterke stevige blues en bluesrock, gevarieerde songs die de band met een hoog entertainment gehalte vertolkt tijdens hun energieke live shows.
De van oorsprong Californische zanger, harmonicaspeler James Boyle weet als geen ander zijn publiek te bespelen, samen met zijn solide band, die bestaat uit gitarist Michael Reufsteck , bassist Holger Janes en drummer Martin Donner maakt hij van iedere live optreden een waar spektakel.
Naast de talloze club optredens stond de band twee maal op Total Flame Festival, een van Ruslands grootste festivals. James woonde tijdens zijn jeugd in Oxnard,Ventura CA waar hij fluitles volgde maar stapt op zijn zestiende al snel over naar basgitaar en richt met drie vrienden de band Mr.Squid op, een band die zich focust op punkrock. Wanneer hij in 1986 naar Duitsland verhuist vindt hij al snel weer muzikanten waarmee hij in de band Light Brigade zijn geliefde punkrock zowel als zanger als bassist kan uitdragen.
Na diverse omzwervingen in onder andere een AC/DC cover band, een country  band en een aantal alternatieve rockbands besluit James in 2013 met het oprichten van Honey Creek zich meer op blues en bluesrock te richten.
Ervaring in deze stijl heeft hij dan niet maar Michael Reufsteck, die zich vanaf zijn jeugd bezig houdt met blues ziet hier alleen maar voordelen in, samen ontwikkelen zij een stijl die verder gaat dan de platgetreden paden van twaalf- en achtmaten schema’s.
Zoals gezegd brengt de band in 2016 ‘Devil’s Lullaby’ uit, het zojuist verschenen ‘Live Am Schloss’ (Kawumm Records), die zowel als cd als dvd verkrijgbaar is kent enig overlap met het debuut. ‘Live Am Schloss’ gaat van start met de stevige boogie Rattlesnake And Junkyard Dog, waarin James Boyle zijn stevige zang aanvult met akoestisch harmonicaspel. In de shuffle After All These Years blijkt de man ook nog eens een heerlijke partij slide te spelen en vult de stevig spelende Michael Reufsteck perfect aan.
Dat Boyle over een lekkere ruige stem beschikt laat hij nogmaals horen in de rocker Favorite Kind Of Sin, waarin hij de tamboerijn ter hand neemt om de uitstekende drummer Martin Donner te ondersteunen. Met de ballad On The Road neemt de band even iets gas terug om vervolgens met de stevige lome bluesrocker Swamp Gas, die Boyle van slidewerk voorziet weer flink van leer te trekken. Voor Bleeding Heart haalt James Boyle zijn akoestische gitaar uit het rek en al snel ontpopt zich een vlot nummer dat pop invloeden in zich draagt en wanneer Boyle in Heaven Can’t Be Bought ook nog eens zijn mandoline omhangt volgt zelfs een verrassende folky sfeertje.
Met fraai solo werk van gitaar en harmonica in Don’t Come Around Too Soon zit de band weer volledig op een heerlijk bluesspoor. Door zijn akkoorden structuur lijkt Sleeping With The Lights On iets op te schuiven richting melodieuze rock, maar het is wel een nummer dat gelijk in je hoofd blijft hangen. In zowel de blues rocker I Should Have Know It als A New Day Yesterday, die een shuffle groove kent is er ruimte voor Michael Reufsteck om flink op gitaar uit te pakken. De cd besluit met Bring It On Home, die hier toegekend wordt aan onder andere Jimmy Page en Robert Plant van Led Zeppelin, maar uiteraard Willie Dixon als tekstschrijver kent.
Honey Creek weet met hun uitvoering, met een lang gitaar en harmonica intro, waarna de band met een stevige funky groove naar een climax werkt het nummer volkomen naar eigen hand te zetten. Doordat James Boyle naast zijn lekkere stevige ruige zangstem ook nog eens diverse instrumenten weet te bespelen, geeft dat de band de mogelijkheid om veel variatie in het repertoire aan te brengen, een gegeven dat op ‘Live Am Schloss’ prima ten uitvoering is gebracht.
De band beschikt over een ijzersterke ritme sectie, waarin vooral het drumwerk van Martin Donner van grote klasse is, ik mag wel zeggen bepalend is en Holger Janes vakkundig zorg draagt voor solide baslijnen.
Een cd voor liefhebbers die hun blues graag stevig opgediend krijgen. De dvd versie kent nog vier bonustracks Little Lover, Crossroads, Craddle Rock en Heavy Soul van dezelfde sessie, die zeker niet aan de andere tracks onderdoen. Een aanrader!

Live Am Schloss

Комментариев нет:

Отправка комментария